Sokkal nagyobb a kereslet a Suzuki Jimny-re annál, amire a gyártó felkészült. Nálunk végeztek a modellel az új normák, de Ausztráliában rendelhető, viszont egy évet kell rá várni.

Várható volt az átlagnál nagyobb lelkesedés és érdeklődés az új Suzuki Jimny iránt, de még a gyártó sem készült ekkorára. A Jimny szállítási ideje Magyarországon is elérhette az egy évet, nagy kár, hogy a modell forgalmazását le kellett állítaniuk, az új károsanyag-kibocsátási normáknak ugyanis nem tudott megfelelni. Nem úgy Ausztráliában, ahol a japán terepjáró továbbra is rendelhető és szintén olyan magas rá a kereslet, hogy akár a 12 hónapot is elérheti a szállítási idő. Élelmes kereskedők készletet halmoztak fel a Jimny-ből, ami azt eredményezte, hogy őrült magas áron képesek túladni rajtuk egy frappáns ajánlattal.

Az ausztrál Carsales weboldal szerint nagyon sok olyan új, forgalomba még nem helyezett Suzuki Jimny-t hirdetnek a használtautó portálokon, amikért az újkori ár másfélszeresét kérik. A legtöbb hirdetés kulcsmondata és üzenete az, hogy nem kell várni az autóra, azonnal átvehető, ami valljuk be, 12 hónapos szállítási idő mellett igencsak csábító. A Jimny újkori árát már így is megemelte a Suzuki Ausztráliában, 25 990 dollárért hirdetik, az automata váltó felára 2000 dollár. Ezzel szemben a készletről kínált autókat 40 000 dollárért vihetné haza bárki, azonnal. A hirdetések nem alaptalanok, ezen az áron is elviszik az autókat, a Carsales.com.au szerint ez most Ausztrália legjobban eladható új autója.